Linkuri accesibilitate

În pofida crizei sanitare, liderul de la Tiraspol insistă pe continuarea unor proiecte de renovare a infrastructurii


Vadim Krasnoselski la manevrele trupelor din regiunea transnistreană, 2 octombrie 2020
Vadim Krasnoselski la manevrele trupelor din regiunea transnistreană, 2 octombrie 2020

În pofida situației critice din domeniul sanitar, liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski insistă pe continuarea unor proiecte de renovare a clădirilor și infrastructurii, proiecte finanțate din buget și coordonate prin Fondul investițiilor capitale. „Să nu amânăm și să construim!”, îl citează presa de la Tiraspol pe Vadim Krasnoselski, după mai multe ședințe pe acest subiect care au avut loc la Tiraspol săptămâna aceasta.

Pentru acest an sunt zeci de proiecte anunțate, printre care renovarea a două blocuri ale universității de la Tiraspol și amenajarea unui parc, cinci proiecte mari la Bender, inclusiv renovarea părții centrale a orașului, în satul Șipca din Grigoriopol se va face o nouă grădiniță, la Râbnița va fi renovat un centru sportiv cu un teren de fotbal nou. Zeci de proiecte sunt anunțate la Slobozia, Tiraspol și în alte localități.

Fondul investițiilor capitale este un proiect inițiat de actualul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, și este sub controlul lui direct. Bugetul regiunii a alocat acestui fond 224 milioane de ruble transnistrene în acest an, în jur de 13 milioane de dolari. Nu există niciun fel de transparență privind veniturile și cheltuielile acestui fond. Mai mulți critici ai regimului de la Tiraspol spun că banii din acest fond merg pe proiecte care îmbunătățesc imaginea personală a lui Vadim Krasnoselski. La sfârșitul acestui an în regiunea transnistreană vor avea loc alegeri așa-zise prezidențiale. În acest moment nu se știe cine ar putea concura cu Vadim Krasnoselski pentru șefia regiunii separatiste.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG