Linkuri accesibilitate

În R.Moldova a început administrarea dozelor buster de ser anticovid


Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău a început să administreze medicilor săi la 30 noiembrie doza booster de vaccin împotriva COVID-19. Postul Jurnal TV relatează că sunt primii medici vaccinați cu doza booster în R. Moldova.

Până la sfârșitul săptămânii, aproximativ 300 de medici urmează să-și facă această doză la Institutul de Medicină Urgentă. La 24 noiembrie, autoritățile medicale moldovene au autorizat doza booster și doza suplimentară de vaccin împotriva noului coronavisrus, care se pot administra din 29 noiembrie.

Doza suplimentară se administrează persoanelor care au un sistem imun slăbit și nu dezvoltă un răspuns imun suficient de puternic, la patru săptămâni după doza a doua. Doza booster se administrează persoanelor care au finalizat schema primară de vaccinare, la un interval de șase luni pentru vaccinurile cu schema primară de două doze și de cel puțin două luni (56 de zile) pentru vaccinul Janssen/Johnson&Johnson.

Sunt eligibili pentru administrarea dozei booster angajații din instituțiile medico-sanitare, personalul și beneficiarii din cadrul azilurilor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată, adulții cu vârsta mai mare de 60 de ani și alte persoane din categoriile de risc.

În prima zi de la startul administrării dozei booster și dozei suplimentare anti-COVID-19 au fost vaccinate 812 persoane. Autoritățile medicale au mai spus că rata de vaccinare cu schema completă împotriva COVID-19 a depășit, în R. Moldova, 27%. Dar campania de vaccinare decurge lent. În ultima săptămână, au fost administrate 23 mii de doze de vaccin.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG