Linkuri accesibilitate

În R.Moldova au fost administrate peste 1,3 milioane de doze de ser anticovid


De la inițierea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova au fost administrate 1.388.566 de doze de vaccin. Acoperirea națională cu o doză constituie 23,57 %, iar cu schemă completă – 22,55 %. Rata lucrătorilor medicali vaccinați cu o doză constituie 90,22 %, iar a celor vaccinați cu schemă completă – 88,93%. Asta a determinat reducerea morbidității în rândul acestora cu 85%, informează Ministerul Sănătății, citat de site-urile de știri din Moldova.

Cea mai înaltă rată de vaccinare cu schema completă e înregistrată în municipiul Chișinău – 34%, r. Soroca – 26%, r. Dubăsari – 24%, r. Orhei - 24%. În același timp, cea mai redusă acoperire vaccinală din Moldova între 13% – 15% este în raioanele Leova, Sângerei și UTA Găgăuzia. O rată mică de acoperire vaccinală se înregistrează și în rândul populației cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani.

Vaccinarea împotriva COVID-19 este gratuită și este recomandată de toate instituțiile de sănătate la nivel național și internaţional.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG