Linkuri accesibilitate

În regiunea transnistreană s-au anulat intervențiile chirurgicale neurgente care nu țin de Covid 19


Imagine generică
Imagine generică

În stânga Nistrului au fost anulate toate internările programate și intervențiile chirurgicale neurgente care nu țin de Covid 19. În spitale nu mai sunt internați decât pacienții cu urgențe și sunt suplimentate numărul de paturi Covid. Numărul de cazuri înregistrate în fiecare zi aproape că s-a dublat față de săptămâna trecută. Potrivit datelor de la Tiraspol, spitalele Covid din regiunea transnistreană sunt ocupate în proporție de 63 la sută.

Sunt internați 1200 de pacienți, mai sunt libere 1500 de paturi, iar peste o mie de persoane se tratează acasă...

Administrația de la Tiraspol a relaxat din 1 februarie multe dintre restricțiile impuse, inclusiv la vizitarea concertelor și cinematografelor, pe 15 februarie a redeschis școlile și universitățile, iar la începutul lunii martie a permis organizarea de concerte în cadrul festivalului Mărțișor.

Sâmbătă a avut loc primul spectacol după aproape un an al Teatrului de dramă și comedie de la Tiraspol. Spectatorii au putut urmări spectacolul stând la distanță de două fotolii unul de celălalt, iar măștile erau obligatorii. Teatrul anunța atunci că în martie planifica încă două premiere.

Imediat după aceste relaxări numărul de îmbolnăviri, care atunci era acum două săptămâni de 40-50 pe zi, a început să crească. Săptămâna trecută s-a depășit cifra de 200 de cazuri pe zi. Joi însă au fost înregistrate 351 de cazuri noi, iar vineri – alte 389 de cazuri.

În această situație, Centrul de coordonare a combaterii epidemiei de la Tiraspol a decis ca de luni, 15 martie, unele restricții să fie reimpuse – cinematografele, cluburile și teatrele vor fi închise, la fel ca și secțiile sportive și cercurile de interes pentru copii. Iar vacanța școlară care începe luni este prelungită până la sfârșitul lunii martie.

33.827 de persoane s-au infectat în regiunea transnistreană de la începutul pandemiei, iar 728 de oameni au murit, la o populație estimată la puțin peste 300 de mii de locuitori. Regiunea transnistreană este pe locul doi după incidența îmbolnăvirilor în Republica Moldova, fiind depășită doar de municipiul Chişinău.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG