Linkuri accesibilitate

În relația cu R.Moldova, România va pune accent pe proiecte de cooperare la nivel local


Ana Guțu, secretar de stat din cadrul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din guvernul României, în studioul Europei Libere.

În relațiile cu Republica Moldova, România va pune în viitor accent pe cooperarea descentralizată, pe proiecte directe cu comunitățile locale din R.Moldova, gestionate însă din România. Ana Guțu, secretar de stat din cadrul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din guvernul de la București, relatează IPN, a precizat că unul din scopurile acestei strategii este de a întrerupe practica distribuirii ajutorului românesc, odată ajuns în R.Moldova, pe criterii politice. „Vor fi proiecte gestionate din România pentru comunitățile din Republica Moldova, pentru cetățeni, pentru oameni și în tot ce ține de evaluare, de control”, a adăugat Ana Guțu.

Un alt motiv este că la Chișinău nu ar fi o majoritate politică stabilă, care să garanteze că R.Moldova vrea să îndeplinească angajamentele pe care și le-a luat prin Acordul de Asociere cu UE. „Actualmente, nu avem la nivel de administrație publică centrală, o majoritate, o putere clară care să zică: Republica Moldova vrea să implementeze Acordul de Asociere cu UE”.

Ana Guțu nu a făcut însă nici o referire la recenta dispută dintre România și R.Moldova provocată de remarcile dure ale premierului Ion Chicu la adresa României și a europarlamentarului liberal Siegfried Mureșan, vice-președinte al grupului PPE din Parlamentul European.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG