Linkuri accesibilitate

Primul caz de coronavirus confirmat în România


Măsuri de protecție la Aeroportul Otopeni
Măsuri de protecție la Aeroportul Otopeni

Primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat in Romania miercuri seară de ministrul Sănătății, Victor Costache, și de șeful DSU, Raed Arafat, care au susținut o conferință de presă la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Bărbatul din Gorj a ajuns joi dimineață la Spitalul Matei Balș și starea lui e bună. Mai multe amănunte, AICI.

Agenția Federală de Turism din Rusia a recomandat, joi operatorilor de turism naționali să suspende tururile în Iran, Italia și Coreea de Sud - până la apariția focarelor. aduse sub control.
Această mișcare a venit după ce Moscova a anunțat că nu va mai acorda vize pentru călătorii regulate și de tranzit pentru cetățenii iranieni.

Peste 80.000 de persoane din aproximativ 40 de țări au fost infectate cu noul coronavirus. Marea majoritate rămâne în China, unde boala a apărut în decembrie. COVID-19, boala respiratorie cauzată de virus, a ucis peste 2.700 de oameni la nivel global.

Brazilia a confirmat prima infecție din America Latină, în timp ce alte câteva țări, inclusiv Danemarca, Estonia Pakistan, România, Georgia și Algeria au raportat și primele lor cazuri.

Numărul de decese legate de focarul de coronavirus din Iran a crescut cu trei până la 22, relatează presa de stat, deoarece boala continuă să se răspândească în multe regiuni ale lumii.
Conform unui grafic publicat de agenția de știri oficială IRNA pe 27 februarie, 141 de persoane - cu două mai mult decât în ziua precedentă - au fost diagnosticate cu boala în 20 din cele 31 de provincii ale Iranului.
Iranul a devenit principalul focar al virusului din Orientul Mijlociu, multe dintre cazurile apărute în țările vecine, precum Irak, Oman, Kuweit și Bahrain, făcând legătura cu călători care au vizitat recent Iranul.
Arabia Saudită a suspendat joi vizele pentru vizitele pentru pelerinajul de la Umrah, care se desfășoară tot anul.
Epidemiologii se tem că oficialii iranieni au mai multe cazuri ale noului virus decât cele raportate.

În Statele Unite, președintele american Donald Trump l-a împuternicit pe vicepreședintele Mike Pence să coordoneze lupta împotriva noului coronavirus.Trump a precizat de asemenea că este pregătit să aloce un pachet „adecvat'' în lupta împotriva epidemiei. Casa Albă a cerut Congresului american o finanţare de 2,5 miliarde de dolari, dar democraţii apreciază că este nevoie de mult mai mult.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG