Linkuri accesibilitate

În România, PSD își amână congresul din cauza coronavirusului


În România, unde miercuri noaptea a fost confirmat primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus, Partidul Social Democrat a anunțat că își amână Congresul care era programat pentru sâmbătă și a fost anulată și ședința Comitetului Executiv Național al PSD, care era programată pentru vineri.

La Congres urma să candideze și Marcel Ciolacu, președintele interimar al partidului. Evenimentul a fost amânat din cauza coronavirusului, transmit social-democrații și nu se știe o dată certă la care va avea loc. Detalii AICI.

„Considerăm că toți cei care sunt implicați la nivel local, în gestionarea amenințării cu care se confruntă România, trebuie să se ocupe acum de siguranța și sănătatea oamenilor, orice alte activități nefiind o prioritate. Totodată, decizia de amânare a Congresului a avut în vedere și recomandările specialiștilor din domeniul medical, potrivit cărora adunările care implică un număr atât de mare de participanți, din toate zonele țării, nu sunt indicate în situația dată. Este un gest de responsabilitate care ne-am dori să fie preluat de întreaga clasă politică. Prioritari sunt oamenii, nu activitățile sau luptele politice”, se arată în comunicatul PSD transmis joi seară.

XS
SM
MD
LG