Linkuri accesibilitate

În România, liderul PSD vrea să sesizeze Curtea Constituțională pe tema numirii noului premier


Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a decis să sesizeze Curtea Constituțională, în calitatea sa de președinte al Camerei Deputaților, fără să mai aștepte decizia Comitetului Executiv al partidului, convocat pentru luni, după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern. Președintele interimar PSD spune că se va vedea vineri cu juriștii partidului și că, în calitate de președinte al Camerei Deputaților va face o sesizare. El vrea să vadă cât de legală este această decizie „și dacă nu a fost declanșat un conflict juridic constituțional. Este în funcție ca și (sic!) interimar. Premierul desemnat nu este susținut de nimeni”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.

Anterior, președintele PSD anunțase că partidul se va întruni luni în Comitet Executiv pentru a decide strategia de urmat după anunțul președintelui Klaus Iohannis.

Ciolacu a prezentat presei și o serie din tehnicile pe care PSD le va folosi pentru a tergiversa pe cât posibil procedurile de vot și, implicit, drumul spre anticipatele râvnite de liberali și de președintele Iohannis. Una dintre ele ar fi refuzul participării la votul din parlament, pentru a nu asigura cvorumul și, astfel, votul să fie amânat.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG