Linkuri accesibilitate

În România, Partidul Național Liberal de guvernământ își alege noul lider


Florin Cîțu și Ludovic Orban
Florin Cîțu și Ludovic Orban

În România, Partidul Național Liberal de guvernământ își alege noul lider, pe 25 septembrie, la finele unei campanii interne virulente, premierul Florin Cîțu încercând să-i smulgă funcția președintelui actual al liberalilor, Ludovic Orban.

Congresul deschis de Klaus Iohannis, care a condus PNL înainte de a deveni președinte al României în 2014, are loc la București în ciuda faptului că orașul a intrat vineri seara în scenariul roșu de alertă antiepidemică.

La votul secret participă aproximativ 5 mii de delegați.

Orban a semnalat faptul că unor delegați li s-ar fi cerut să arate cu cine au votat, relatează serviciul românesc al Europei Libere.

În zilele dinaintea congresului, președintele Iohannis a semnalat că îl sprijină pe premierul Cîțu la șefia PNL. Acesta se confruntă actualmente cu o criză guvernamentală din cauza neînțelegerilor cu alianța USR-PLUS, alături de care liberalii au guvernat din decembrie 2020. Neînțelegerile vizează un mare program de investiții în dezvoltarea infrastructurii comunitare. La începutul lunii septembrie, USR-PLUS și-a retras miniștrii din cabinetul Cîțu, depunând o moțiune de cenzură împotriva guvernului, împreună cu formațiunea AUR.

XS
SM
MD
LG