Linkuri accesibilitate

În Rusia a început votul anticipat în referendumul constituțional


În regiunile izolate din Rusia a început miercuri să se voteze anticipat în referendumul constituţional, prevăzut să se desfăşoare la 1 iulie, în pofida temerilor legate de noul coronavirus. Această revizuire constituţională i-ar permite, teoretic, preşedintelui Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036.

Reformele vor acorda de asemenea prerogative suplimentare preşedintelui rus şi înscriu principii conservatoare în Constituție, precum religia şi definirea căsătoriei ca uniune dintre un bărbat şi o femeie.

Scrutinul era prevăzut iniţial pentru 22 aprilie, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

În Rusia,numărul noilor cazuri de contaminare s-a stabilizat de câteva săptămâni, situându-se între 8.000 şi 9.000 de infectări înregistrate zilnic.

Rusia are aproape 500 de mii de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, fiind a treia ţară dintre cele mai afectate din lume, după Statele Unite şi Brazilia.

În cursul ultimelor 24 de ore, au fost semnalate 216 decese, ceea ce ridică numărul deceselor în Rusia la peste 6.300. Un număr relativ mic, care se explică parțial prin faptul că Rusia numără doar decesele a căror primă cauză este Covid-19, spre deosebire de multe alte ţări care înregistrează toate decesele persoanelor testate pozitiv drept decese legate de Covid-19.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG