Linkuri accesibilitate

În Ucraina intră în vigoare sancțiuni împotriva unor politicieni ce au legături ce președintele rus Vladimir Putin


Președintele rus Vladimir Putin

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret prin care intră în vigoare sancțiuni împotriva lui Viktor Medvedciuk, un politician și magnat al petrolului și împotriva altor politicieni ucraineni care au legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin.

Zelenski a semnat decretul sâmbătă, 20 februarie, la o zi după ce Consiliul Național de Securitate al Ucrainei a anunțat sancțiuni împotriva lui Medvedciuk, soției sale Oksana Marcenko, precum și a altor șase persoane și 19 companii cu presupuselegaturi cu Medveciuk. Unii dintre indivizii supuși sancțiunilor sunt cetățeni ruși.

Sancțiunile îngheață bunurile lui Medvedciuk și ale soției sale timp de trei ani și îi împiedică să facă afaceri în Ucraina. Majoritatea activelor lui Medvedciuk sunt pe numele soției sale. Ucraina a mai spus că o conductă petrolieră care transportă produse petroliere rusești către Europa și care ar fi controlată de Medvedciuk va fi naționalizată. Ambasada americana la Kiev a declarat că sprijină „eforturile Ucrainei de a-și proteja suveranitatea și integritatea teritorială prin sancțiuni”. Medvedciuk a numit sancțiunile împotriva sa „ilegitime” și „ilegale”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG