Linkuri accesibilitate

Încă două cazuri de infectare cu coronavirus în R. Moldova. Ministra sănătății anunță închiderea școlilor și grădinițelor


Încă două cazuri de infectare cu coronavirus de tip nou au fost confirmate în R. Moldova, ridicând numărul total la trei, a anunțat ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu. A fost depistat pozitiv un bărbat de 60 de ani dintr-un raion sudic și o femeie, tot de 60 de ani, din Chișinău, ambii fiind internați la Spitalul de boli infecțioase Toma Ciorba din capitală. Bărbatul a fost în Italia la copii timp de trei săptămâni, revenind în R. Moldova pe 1 martie și fiind internat pe 9 martie, după adresarea la medic. Femeia a fost în Italia la o prietenă, timp de 10 zile, revenită pe 26 februarie și fiind internată pe 9 martie. Cei doi pacienți au și alte co-morbidități. Prezența coronavirusului de tip nou nu s-a confirmat în cazul altor trei persoane testate luni, a spus ministra sănătății.

Mai sunt așteptate rezultatele testelor în cazul altor 13 cazuri suspecte, dintre care zece adulți și trei copii, potrivit Ministerului Sănătății. Viorica Dumbrăveanu a lansat un îndemn la responsabilitate către cetățeni, îndemnându-i să se abțină de la călătorii, să recunoască dacă au fost în zone de risc, ca Italia, și să nu încerce să se trateze singuri, dacă tușesc sau au febră, ci să se adreseze medicului.

La aceeași conferință de presă, ministra sănătății Viorica Dumbrăveanu a anunțat că procesul educațional în școli și grădinițe se sistează începând cu ziua de miercuri, 11 martie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG