Linkuri accesibilitate

Încă un membru al comunității poloneze din Belarus a fost reținut de poliție


Andrzej Poczobut vorbind cu jurnaliștii, în fața judecătoriei din Hrodna. 23 septembrie 2013

Încă un membru al comunității poloneze din Belarus a fost reținut de poliție pe fondul creșterii tensiunilor dintre Varșovia și Minsk. Potrivit rapoartelor, Andrzej Poczobut, jurnalist și membru al Asociației Polonezilor din Belarus, a fost reținut la Hrodna, la începutul zilei de astăzi, la două zile după ce lidera Asociației Anjelika Borîs, a fost arestată și condamnată la 15 zile de închisoare.

„În această dimineață, Andrzej Poczobut a fost reținut la Hrodna; un om drept și cu principii, care luptă pentru drepturile polonezilor din Belarus de mulți ani și a fost reprimat în mod repetat de regimul Lukașenko”, a scris pe Twitter șeful cancelariei guvernului de la Varșovia Michal Dworczyk.

El a adăugat că Polonia va ridica problema represiunii împotriva polonezilor din Belarus prin intermediul forumului internațional. „Pur și simplu nu putem fi de acord cu ceea ce se întâmplă cu compatrioții noștri din străinătate”, a spus Dworczyk.

Vestea vine la o zi după ce Polonia a acuzat Belarusul că persecută minoritatea poloneză, solicitând guvernului de la Minsk să nu mai „ia ostatici”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG