Linkuri accesibilitate

Șapte parlamentari democrați, „manageri” în Senat ai procedurii de impeachment


Nancy Pelosi anunțând numele celor șapte „manageri”, 15 ianuarie 2020
Nancy Pelosi anunțând numele celor șapte „manageri”, 15 ianuarie 2020

Președinta Camerei Reprezentanților din Statele Unite, Nancy Pelosi (Democrat-California), a numit, pe 15 ianuarie, șapte parlamentari democrați din camera legislativă, pentru a servi ca ” manageri ” ai procedurilor de impeachment, proces ce va decide dacă președintele Donald Trump va fi sau nu îndepărtat din funcție.

În cadrul unei conferințe de presă de la Washington, Pelosi i-a numit pe Adam Schiff (California), fost procuror federal și președinte al Comitetului de Informații al Camerei și pe președintele Comitetului Judiciar al Camerei, Jerry Nadler (New York) să facă parte din aceasta echipa de ”manageri”. Camera urmează să-i voteze astăzi pe cei 7 manageri care vor duce în Senat articolele în baza cărora Camera a votat deschiderea procedurilor de impeachment împotriva președintelui republican Donald Trump.

Camera Reprezentanților – dominată de democrați – îl acuza pe președintele Trump că a abuzat de puterea biroului său pentru câștiguri personale politice și pentru obstrucționarea Congresului. Este vorba de presupusele încercări ale președintelui Trump de a face presiuni asupra un guvern străin - cel al Ucrainei - pentru a-și investiga rivalii politici.

Donald Trump a fost acuzat și că ar fi refuzat să ofere Congresului documentele pe care Camera le-a solicitat în timpul fazei de constatare a procedurii de impeachment și de blocarea sau împiedicarea mărturiei unor oficiali ai administrației.

Președintele Trump neagă acuzațiile și a numit procedura de impeachment drept „ o vânătoare de vrăjitoare”.

"Am mare încredere că există suficiente dovezi pentru a-l suspenda pe președinte", a spus astăzi Nancy Pelosi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG