Linkuri accesibilitate

Școlile și liceele din Chișinău trebuie să anunțe până joi modelul după care vor funcționa


Așa aratău orele, în timp de pandemie, la o școală generală din Pristina, Kosovo, iunie 2020.

Școlile și liceele din Chișinău trebuie să facă public, până joi, modelul după care vor activa din cele șapte prezentate de Ministerul Educației.

Potrivit viceprimarului Angela Cutasevici, 60 de instituții de învățământ nu vor putea începe anul școlar după modelul unu, care presupune prezența fizică la ore a tuturor elevilor, pentru că au un număr prea mare de școlari.

Anul școlar începe pe 1 septembrie iar în Chișinău funcționează 148 de instituții de învățământ școlar primar și secundar, în care învăță 90.798 de elevi, notează TVR Moldova.

Cele șapte scenarii alternative de funcționare, propuse de Ministerul Educației implică: prezență fizică la școală 100%; program școlar în două schimburi; program combinat între zile de prezență la școală și zile de învățământ online; sistemul hibrid, în care jumătate de clasă este prezentă și altă jumătate învață online, fie prin alternație zilnică sau săptămânală; învățământ la distanță și în fine sistemul mixt care presupune îmbinarea a două sau trei din modelele și poate fi preluat de 162 de instituții care au un contingent înte 600 și 2 mii de copii.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG