Linkuri accesibilitate

Șefii executivi de la Facebook, Twitter și Google au avut un dialog în contradictoriu cu senatorii americani


Social media, imagine generică,
Social media, imagine generică,

Șefii executivi de la Facebook, Twitter și Google au avut un dialog în contradictoriu cu senatorii americani la o audiere despre cenzură și rețelele de socializare care s-a transformat într-o dispută politică, cu doar cîteva zile înainte de alegerile americane din 3 noiembrie.

Audierea din Comisia pentru comerț din senatul american a fost convocată pentru a discuta reformularea legii comunicațiilor care protejează companiile social media împotriva litigiior legate de ce anume postează utilizatorii.

Discuțiile au devenit aprinse după ce legiutorii au pus în discuție puterea companiilor asupra diseminării știrilor și opoziția lor la reformă. Executivii celor trei companii social media și-au apărat poziția, au negat că fac cenzură și au avertizat împotriva eliminării așa-numitei Secțiuni 230, spunînx că asta ar afecta semnificativ modul cum comunică oamenii online.

Președintele american Donald Trump a cerut abrogarea Secțiunii 230, afirmînd că ea permite rețelelor de socializare să pună în practic politici ce le permit să modereze conținut cu care nu sînt de acord.

XS
SM
MD
LG