Linkuri accesibilitate

Șeful administrației prezidențiale de la Kiev: „Rusia e un stat terorist”


Andrii Yermak, șeful administrației prezidențiale de la Kiev. (arhivă)
Andrii Yermak, șeful administrației prezidențiale de la Kiev. (arhivă)

Oficialitățile ucrainene au condamnat un apel rusesc pe social media care cerea ca membrii Batalionului Azov să sufere de o „moarte umilitoare”. Postarea pe Twitter a ambasadei ruse de la Londra a venit la câteva ore după atacul din 29 iulie asupra unei închisori dintr-o zonă a regiunii Donețk controlată de separatiștii pro-ruși în care zeci de prizonieri ucraineni ar fi fost uciși, între ei și membri ai Batalionului Azov.

Rusia și Ucraina s-au învinovățit reciproc pentru incident. În postarea sa pe Twitter, ambasada rusă din Marea Britanie a scris că „militanții Azov merită să fie executați, dar nu prin plutonul de execuție, ci prin spânzurare, pentru că ei nu sunt soldați adevărați. EI merită o moarte umilitoare.

Twitter a spus că postarea ambasadei a încălcat regulile companiei social media privind „comportamentul de ură”, dar în loc să o șteargă, a pus doar o avertizare pe mesajul care se referea la Batalionul Azov, o grupare paramilitară cu afiliații de extremă-dreapta în trecut, și care e acum integrată în armata ucraineană.

Andrii Iermak, șeful administrației prezidențiale de la Kiev a spus că „Rusia e un stat terorist”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG