Linkuri accesibilitate

Șeful Gărzii Naţionale dn Rusia admite că războiul din Ucraina nu se desfășoară conform planului


Stop cadru dintr-o înregistrare video în care tancuri rusești sunt prinse într-o ambuscadă a armatei ucrainene la periferia localități Brovarîi, Ucraina, 10 martie 2022
Stop cadru dintr-o înregistrare video în care tancuri rusești sunt prinse într-o ambuscadă a armatei ucrainene la periferia localități Brovarîi, Ucraina, 10 martie 2022

Unul dintre colaboratorii apropiați ai președintelui rus Vladimir Putin a declarat că războiul din Ucraina nu se desfăşoară pe cât de repede ar fi dorit Kremlinul, relatează agenția Reuters. Este prima dată când un înalt oficial rus recunoaște ceea ce serviciile de informații occidentale susțin de mai mult timp, aceasta fiind cea mai importantă recunoaştere publică de până acum a Moscovei că lucrurile nu se derulează conform planului său, informează sursa citată.

Duminică, Viktor Zolotov, şeful Gărzii Naţionale a Federaţiei Ruse, a spus că operaţiunea rusă se desfăşoară mai încet decât era aşteptat din cauza forţelor ucrainene „de extremă dreapta”. Existența acestor forțe a fost și pretextul invocat de Putin - „denazificarea Ucrainei” – pentru a lansa invazia în țara vecină. Afirmaţiile lui Zolotov par să-l contrazică pe ministrul apărării, Serghei Șoigu, care vineri îl asigura pe președintele Putin că „totul se derulează conform planului”.

„Aş spune că, da, nu totul se derulează atât de repede după cum ne-am dori”, a spus Zolotov, în declaraţii publicate pe site-ul Gărzii Naţionale, adăugând însă: „(...) victoria va fi de partea noastră”.

Viktor Zolotov este un important oficial rus din domeniul securităţii, care a condus înainte garda personală a lui Vladimir Putin. Garda Națională pe care o conduce acum participă cu trupe la invazia din Ucraina.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG