Linkuri accesibilitate

Șeful NATO: Ucraina „a prins avânt” în războiul împotriva Rusiei


Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, afirmă că „Ucraina a prins avânt” în războiul cu Rusia, reiterând sprijinul alianței de securitate pentru Kiev.

Stoltenberg a declarat într-o conferință de presă la Bruxelles, la 11 octombrie, că valul de atacuri cu rachete asupra Ucrainei din ultimele două zile este un semn de „slăbiciune”, deoarece Rusia nu reușește să facă progrese pe câmpul de luptă.

„Faptul că Rusia recurge din ce în ce mai mult la atacuri oribile și nediscriminatorii asupra civililor și a infrastructurii critice este semn că președintele [rus [Vladimir] Putin eșuează în Ucraina”, a comentat el aceste atacuri, care au ucis cel puțin 19 persoane într-o acțiune considerată ca o răzbunare pentru o explozie din weekend care a distrus singurul pod dintre Crimeea anexată de Moscova și Rusia continentală.

Stoltenberg a adăugat că NATO va organiza săptămâna viitoare exercițiul său anual de descurajare nucleară, deoarece a fost planificat „cu mult timp în urmă”, și că alianța monitorizează îndeaproape forțele nucleare ale Rusiei. „Nu am văzut nicio schimbare în acțiunile Rusiei, dar rămânem vigilenți”, a spus el. Miniștrii apărării din NATO urmează să se întâlnească la Bruxelles pe 12 octombrie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG