Linkuri accesibilitate

Șeful spionajului rus a vizitat Armenia la trei zile după directorul CIA


Serghei Narîșkin, șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei
Serghei Narîșkin, șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei

Șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR) s-a întâlnit cu prim-ministrul armean Nikol Pașinian la Erevan la 18 iulie, la trei zile după ce directorul CIA, William Burns, a efectuat o vizită neașteptată în Armenia.

Biroul de presă al guvernului armean a declarat că Serghei Narîșkin a discutat cu Pașinian despre „securitatea internațională și regională” și despre „procesele care au loc în Caucazul de Sud”. Nu s-au oferit detalii suplimentare.

Biroul de presă a folosit aceeași formulare într-o declarație privind întâlnirea dintre Pașinian și Burns, care a avut loc la 15 iulie. În acel comunicat se mai spunea că, la întrevederea celor doi, s-a discutat, de asemenea, despre „lupta împotriva terorismului”.

Nici CIA și nici Departamentul de Stat al SUA nu au comentat ceea ce a fost prima vizită făcută public în Armenia de către un director al CIA. Agenția de știri rusă de stat Sputnik l-a citat pe Narîșkin, care a declarat că vizita sa la Erevan „cu siguranță nu are legătură cu sosirea colegului meu american”.

Sputnik a relatat că șederea lui Burns în Armenia a durat câteva ore. Tigran Grigorian, un analist politic armean, a declarat la 15 iulie pentru serviciul armean al RFE/RL că la Erevan au venit în ultimele zile „experți” americani și ruși în domeniul securității pentru discuții confidențiale axate pe războiul din Ucraina.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG