Linkuri accesibilitate

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, rămâne în libertate


Curtea de Apel Chișinău a respins recursul procurorilor, care au contestat hotărârea primei instanțe. Informația a fost confirmată pentru agenția IPN de Vasile Foltea, avocatul lui Viorel Morari.

Viorel Morari a fost reținut pe 19 ianuarie. Șeful suspendat al Parchetului Anticorupție este acuzat de exces de putere, fals în acte publice, reținere sau arestare ilegală de persoane și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate. Potrivit procurorilor, aceste acțiuni au fost comise împotriva co-proprietarilor rețelei de benzinării „Vento”.

Procurorii au cerut arrest preventive pentru Viorel Morari, însă ceereaa fost respinsă de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Viorel Morari a fost reținut și în ianuarie 2020, fiind învinuit de abuz de serviciu, fals în acte publice și amestecul în înfăptuirea urmăririi penale. Cauza penală a fost expediată în instanța de judecată peste o lună. Tot atunci, Procuratura anunța că a inițiat încă un dosar, acesta fiind bănuit de îmbogățire ilicită și spălare de bani în proporții deosebit de mari, cu folosirea situației de serviciu.

Viorel Morari pledează nevinovat. Până la ultima reținere, acesta se afla sub control judiciar.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG