Linkuri accesibilitate

Șeful WTA contestă autenticitatea mesajului atribuit jucătoarei Peng Shuai și publicat de presa din China


Jucătoarea de tenis Peng Shuai

Șeful Asociației de Tenis pentru Femei (WTA) a pus la îndoială un e-mail publicat de presa de stat din China, atribuit jucătoarei de tenis Peng Shuai, despre care nu se mai cunoaște nimic de două săptămâni, din momentul în care a acuzat un fost vicepremier chinez de agresiune sexuală, relatează BBC. Mai multe personalități ale tenisului și-au exprimat temerile legate de soarta sportivei de 35 de ani.

În e-mail-ul publicat de presa de stat din China comunistă , Peng spune că acuzațiile pe care le-a lansat „nu sunt adevărate”. Dar Steve Simon, președintele WTA, a spus că mesajul „nu face decât să crească” îngrijorările sale cu privire la siguranța sportivei.

„Îmi este greu să cred că Peng Shuai a scris de fapt e-mailul pe care l-am primit și care îi e atribuit”, a afirmat el într-un comunicat.

„Tocmai m-am odihnit acasă și totul este în regulă”, se arată în mesajul jucătoarei de tenis, publicat de televiziunea de stat . BBC nu a putut verifica autenticitatea e-mailului, însă aceasta a fost pusă la îndoială și pe rețelele sociale.

Peng Shuai nu a mai fost văzută de când l-a acuzat pe fostul vicepremier Zhang Gaoli de agresiune sexuală, într-o postare pe rețeaua de socializare chineză Weibo, la începutul lunii noiembrie.

Ea a susținut că a fost „forțată” să întrețină relații sexuale cu Zhang – care a fost vicepremier al țării între 2013 și 2018 și a fost un aliat apropiat al președintelui Chinei, Xi Jinping. Postarea sportivei de pe Weibo a fost ștearsă la scurt timp de la publicare, iar cenzura chineză s-a mobilizat pentru eliminarea oricărei referiri legate de acest subiect.

De la postarea acestui mesaj nu s-a mai auzit nimic despre fosta campioană la dublu, până la acest e-mail care trezește suspiciuni legare de soarta sportivei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG