Linkuri accesibilitate

Ștefan Gațcan a anunțat că renunță la mandatul de deputat


Ștefan Gațcan a anunțat că renunță la mandatul de deputat, la o zi după ce spusese că se retrage din fracțiunea Partidului Socialiștilor și se alătură grupului parlamentar Pro Moldova. Cererea de depunere a mandatului a fost înregistrată la secretariatul Parlamentului pe 1 iulie, transmite agenția IPN.

Partidul Socialiștilor a emis un comunicat de presă în care menționează că Ștefan Gațcan „rămâne parte a echipei PSRM și se va implicat activ în munca formațiunii, pentru a utiliza experiența sa profesională în elaborarea și promovarea proiectelor ce țin de politicile de sănătate”.

Ștefan Gațcan, medic de profesie, a devenit deputat în luna martie anul curent, câștigând alegerile parlamentare noi în circumscripția nr.38 Hâncești (15 martie), unde a candidat din partea Partidului Socialiștilor.

Ieri, 30 iunie, Ştefan Gaţcan a declarat că decizia de a pleca de la socialiști și de a se alătura celor de la ProMoldova este o decizie personală și le-a sugerat celor din PSRM să nu vină cu atacuri împotriva sa, a rudelor, prietenilor și alegătorilor săi pentru a-şi schimba decizia. Pe pagina sa de Facebook, deputatul a argumentat acţiunile sale prin faptul că luptele politice interminabile, gravele greșeli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj și chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID-19 ale echipei Partidului Socialiștilor l-au determinat să se detașeze de acest partid.

Pro Moldova precizează că, în dimineața zilei de astăzi, Ștefan Gațcan a depus o plângere la Procuratura Generală în care a reclamat hărțuirea, intimidarea și șantajul la care a fost supus ieri din partea unui grup de deputați PSRM.

Fostul deputat susține că a primit amenințări din partea deputaților Corneliu Furculiță și Vlad Bătrâncea și au fost organizate proteste la centrul medical „Extramed” fondat de el cu coroane funerare aduse de activiștii PSRM. Potrivit IPN Natalia Stati, ofiţer de presă al Poliţiei Capitalei, a precizat că poliţia a fost sesizată şi se află la faţa locului și se analizează acest caz.

Potrivit sursei citate, miercuri fostul deputat nu și-a explicat ultima hotărâre.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG