Linkuri accesibilitate

Mai multe țări din Europa Centrală și de Est au înregistrat un număr record de infecții cu coronavirus


Mai multe țări din Europa Centrală și de Est au înregistrat un număr record de infecții cu coronavirus pe fondul răspândirii rapide a variantei extrem de contagioase Omicron.

Miercuri, 26 ianuarie, Bulgaria, Cehia, Germania, Ungaria, R. Moldova, Polonia și România au înregistrat cea mai mare rată zilnică de infecție de la izbucnirea pandemiei.

Germania, cea mai mare țară a grupului, a raportat 164.000 de cazuri noi. Polonia a înregistrat 53.420, urmată de Cehia, mult mai mică, cu 39.614, România cu 34.255 de cazuri noi, Ungaria, cu 20.174, Bulgaria, 12.399 și Moldova, 5.138 de cazuri noi.

În Polonia, ministrul adjunct al Sănătății, Waldemar Kraska, a declarat presei că varianta Omicron foarte contagioasă reprezintă în prezent aproximativ 40% din cazuri.

România și Bulgaria, țările cu cel mai mic procent de persoane vaccinate din UE - 41,2% și, respectiv, 28,7% - au înregistrat și cel mai mare număr de decese zilnice: 94 în România și 73 în Bulgaria.

În R. Moldova s-au înregistrat 24 de decese legate de COVID-19 în ultimele 24 de ore.

Odată cu creșterea numărului de cazuri record, concernul Pfizer și partenerul său german BioNTech au anunțat că au început un studiu clinic pentru a testa o nouă versiune a unui vaccin conceput pentru a viza varianta Omicron.

XS
SM
MD
LG