Linkuri accesibilitate

Țările din sudul UE cer un concept pentru relansarea turismului la vară


Turismul și zborurile aeriene sunt pentru moment sectoarele cele mai afectate de pandemia de coronavirus, se arată într-o declarație comună a nouă țări din sudul UE, care cere mai mult sprijin financiar pentru aceste sectoare din partea Bruxelles-ului.

Turismul oferă peste 22 de milioane de locuri de muncă în UE , echivalentul a peste 11% din totalul angajaților și reprezintă aproape 10% din economia europeană.

Miniștrii turismului din cele 9 state sudice, care depind în mare parte de turism, atrag însă atenția că relansarea acestui sector depinde de relansarea zborurilor aeriene, or pentru aprilie se așteaptă o scădere de aproape 90% a traficului aerian. Pentru tot anul, traficul aerian ar putea înregistra o scădere de 45% până la 57% , depinzând de ritmul în care se va reveni la o anumită normalitate.

Bilanțul cazurilor de coronavirus confirmate la scară globală a trecut de 3 milioane luni, potrivit unui calcul făcut de Reuters. Aceeași sursă spune că potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cele 3 milioane de infecții consemnate în mai puțin de patru luni sunt comparabile ca număr cu cele 3-5 milioane de cazuri de boală gravă provocate anual în lumea întreagă de gripa sezonieră. Bilanțul deceselor legate de COVID-19 la scară globală ajunsese luni la 205 000, iar raportul decese-infectări este de aproape unul la șapte.

XS
SM
MD
LG