Linkuri accesibilitate

În Japonia, un tradițional turneu de sumo se va desfășura fără spectatori


Turneul de sumo de primăvară care urma să aibă loc în Osaka, Japonia, se va desfășura fără public, a informat presa japoneză duminică. Este cel mai recent eveniment sportiv din țară afectat de teama noului coronavirus, cu mai puțin de cinci luni înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Conducerea acestui tradițional sport nipon a organizat o întâlnire de urgență și a decis să interzică prezența spectatorilor pe parcursul importantului turneu de la Osaka, programat pentru 8-22 martie, a transmis postul public de radio NHK și alte surse mediatice.

Toate biletele pentru turneul de primăvară au fost epuizate, iar la întreceri urmau să participe 7000 de spectatori pe zi.

Decizia vine după ce Federația Internațională de Tenis a declarat că confruntarea din cadrul Cupei Davies dintre Japonia și Ecuador, care va avea loc pe 6 și 7 martie, în Ecuador, va fi jucată tot cu ușile închise.

Liga japoneză de fotbal și-a amânat și ea toate meciurile până pe 15 martie.

Epidemia virală din Japonia și din alte zeci de țări a făcut să crească îngrijorările cu privire la Jocurile de vară, care se deschid pe 24 iulie, după ce alte evenimente sportive au fost amânate sau anulate.

Comitetul Olimpic Internațional a declarat săptămâna trecută că este „pe deplin angajat” să organizeze Jocurile 2020 la Tokyo așa cum era planificat, în ciuda extinderii epidemiei cu noul coronavirus.

XS
SM
MD
LG