Linkuri accesibilitate

Şase cetăţeni români de pe vasul de croazieră „Diamond Princess” au fost repatriaţi cu o aeronavă specială


Vasul de croazieră „Diamond Princess”
Vasul de croazieră „Diamond Princess”

Şase cetăţeni români de pe vasul de croazieră „Diamond Princess” au fost repatriaţi, sâmbătă dimineaţă, cu o aeronavă specială a Ministerului Apărării Naţionale, care a aterizat la baza aeriană 90 din Bucureşti, potrivit Agerpres. Toate cele șase persoane vor intra în carantină pentru două săptămâni.

Totodată, la Chișinău, Ministerul de externe anunța vineri că cei trei moldoveni de la bordul navei „Diamond Princess”, dintre care doi dețin și cetățenia română, izolată din 3 februarie în portul japonez Yokohama, sunt sănătoși și nu prezintă semne de infectare cu coronavirusul nou. Într-un comunicat de presă, ministerul spunea că toți membrii echipajului, inclusiv moldovenii, au fost testați repetat la 20 februarie, rezultatele urmând să fie anunțate în 2-3 zile.

În restul lumii, Coreea de Sud a devenit țara cu cele mai multe contaminări cu noul coronavirus, în afara Chinei continentale. Vineri s-au înregistrat 229 de cazuri noi, ridicând totalul infecțiilor la 433. În China continentală, bilanțul pentru moment este de peste 76 de mii de contaminări și 2.345 de decese. Un caz aparte îl reprezintă vasul de croazieră „Diamond Princess”, relatează BBC, cu peste 600 de cazuri de infectare cu coronavirus.

XS
SM
MD
LG