Linkuri accesibilitate

Poliţia moldoveană nu a elucidat încă tentativa de atentat asupra preotului Vlad Mihăilă


La patru zile dupa tentativa de atentat savarsita asupra preotului Vlad Mihaila de la Biserica "Sfanta Teodora de la Sihla" a Mitropoliei Basarabiei, organele de drept moldovene nu au facut public nici un rezultat al anchetei pe care au anuntat ca o desfasoara. In noaptea de sambata spre duminica, indivizi necunoscuti au tras cateva focuri de arma in geamul casei parintelui Vlad Mihaila, fara ca acesta sa fie lovit de gloante.

Deocamdata, politia nu a elucidat nici cazul de luni seara cand cativa necunoscuti au atacat resedinta Mitropolitului Basarabiei, Inalt Preasfintitului Petru Paduraru. Necunoscutii au aruncat cu pietre, spargand doua geamuri ale resedintei mitropolitane.

Politia moldoveana nu are un raspuns nici pentru un alt incident produs sambata seara, tot la resedinta mitropolitului Petru Paduraru, care a fost injurat si amenintat de un grup de necunoscuti.

Reprezentnatul Mitropoliei Basarabiei, deputatul crestin-democrat Vlad Cubreacov, a acuzat autoritatile comuniste de complicitate la aceste actiuni. El sustine ca puterea recurge la actiuni de intimidare a clerului si enoriasilor Mitropoliei Basarabiei, dupa ce in 2002 a fost obligata de Curtea Europeana a Drepturilor Omului sa inregistreze structura bisericeasca de la Chisinau a Patriarhiei Române.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG