Linkuri accesibilitate

PCRM face campanie electorală cu resurse administrative


Serafim Urechean (AMD) intrigat de elicopterul electoral
Serafim Urechean (AMD) intrigat de elicopterul electoral

Justificată ca fiind o ocazie protocolară, deplasarea cu elicopterul la Larga a lui V. Voronin a fost folosită din plin electoral

Faptul că preşedintele în exerciţiu Vladimir Voronin a ajuns săptămâna trecută în satul Larga din raionul Briceni cu elicopterul l-a făcut pe preşedintele AMN, Serafim Urechean să acuze PCRM-ul de folosirea resurselor administrative în scopuri electorale.

„Tovarăşul Voronin este şi concurent electoral. El s-a deplasat la Larga la întâlnire cu alegătorii utilizând elicopterul, fiindcă pe căldura asta să mergi cu maşina.... Nu am nimic împotrivă. Dar nu este prea scump? O să facem o sesizare la organele de resort vizavi de utilizarea acestui trasport sofisticat – elicopterul, la întâlnirile cu alegătorii”, a declarat luni Urechean la o conferinţă de presă.

Şi ministrul de Interne Gheorghe Papuc face propagandă în favoarea comuniştilor, folosindu-şi calitatea de membru al Guvernului, susţine vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat, Alexandru Tănase: „Ministrul Papuc la ora actuală face o întreagă croazieră prin raioanele Moldovei. A fost la Nisporeni, acum la Ialoveni, convoacă activul raional, intimidează oamenii, speriindu-i că dacă va veni la putere opoziţia Doamne fereşte ce se va întâmpla”.

Vadim Mîşin: "PCRM nu foloseşte resurse administrative"
„Voronin este preşedintele în exerciţiu al RM, răspunde unul din candidaţii PCRM, Vladimir Mişin. El a venit într-o localitate a statului său ca să participe la deschiderea unui obiect construit cu sprijinul Uniunii Europene. A fost scopul principal al vizitei sale acolo. Cât priveşte ministrul Papuc, aduceţi probe că el a făcut propagandă pentru comunişti. Nu o să-l auziţi nicăieri pe Papuc făcând propagandă Partidului Comuniştilor. PCRM nu foloseşte resurse administrative în scop electoral, dimpotrivă, opoziţia face acest lucru prin preşedinţii de raioane pe care îi are.



Folosirea resurselor administrative în scop electoral de către reprezentanţii partidelor a fost una din încălcările menţionate frecvent în rapoartele de monitorizare a campaniei electorale pentru alegerile din 5 aprilie 2009. În recomandările formulate în raportul observatorilor OSCE, de exemplu, se spune: „Ar trebui de întreprins anumiti pasi pentru a preveni abuzul de resurse administrative în scopuri de campanie la toate nivelele”.
XS
SM
MD
LG