Linkuri accesibilitate

"Cît preţ pune preşedintele Băsescu pe virtuţile academice?"


Andrei Pleşu examinează în Adevărul relaţia lui Traian Băsescu cu intelectualii

Cotidianul scrie astazi despre Gratitudinea preelectorala a lui Voronin. Este vorba despre decorarea procurorului-sef adjunct al Ucrainei, Viktor Kudreavtev, care a facut presedintelui in exercitiu de la Chisinau marele serviciu de a-l extrada pe finantatorul opozitiei liberale moldovene. Gabriel Stati a fost arestat la Odessa, la 8 aprilie si este acuzat de uzurparea puterii de stat si organizarea violentelor postelectorale de la Chisinau – informeaza Cotidianul.

Trei comentarii din presa de azi exprima nemultumiri fata de presedintele Traian Basescu. Andrei Plesu o face intr-un ambalaj elegant, adica intr-un articol despre relatia diversilor presedinti ai Romaniei cu intelectualii. Ion Iliescu a condus tara in perioada cand se striga pe strazile Bucurestiului Moarte intelectualilor si cand studenti erau batuti de mineri. Emil Constantinescu a ajuns presedinte cu sustinerea intelectualilor, dar a considerat, la putina vreme dupa, ca intelectualii l-au tradat pentru ca nu l-au inteles. “Traian Basescu pare sa fie o exceptie – scrie Plesu. A stiut sa-si apropie, abil, o mana de capete cu nume sonore, stigmatizati ulterior drept intelectualii lui Basescu. Dar cine il cunoaste stie foarte bine cat pret pune, de fapt, incercatul sef de nava pe virtutile academice. (…) In fond, se simte mai in largul lui cu Becali, sau cu maestrul Vadim” (am citat din ziarul Adevarul).

Cristian Ghinea ii reproseaza presedintelui in Romania libera ca nu ia act mai temeinic de faptul ca realegerea sa in noiembrie depinde de prestatia guvernului de la Bucuresti. “Presedintele pozeaza (doar) in extraterestru uimit "care urecheaza executivul cand se enerveaza”.

In sfarsit, Eliade Balan, editorialistul aceluiasi cotidian, Romania libera, nu intelege de ce liderul de la Cotroceni nu a impus debarcarea ministrului tineretului si sportului, Monica Iacob-Ridzi (din partea Partidului Democrat Liberal) atunci cand asupra sa au inceput sa planeze acuzatii de coruptie.
XS
SM
MD
LG