Linkuri accesibilitate

11.10.99 - Interviu cu Valeriu Stoica, ministrul justiției


Valeriu Stoica
Valeriu Stoica

La București, vice-președintele PNL cere o renegociere a protocolului CDR.

11 octombrie 1999

Extras din emisiunea „Actualitatea românească” (moderator : R.C. Cristea; reporter: Liana Ionescu).

Interviu cu Valeriu Stoica, ministrul justiției
.


Într-un interviu cu Europa Libera, ministrul justiţiei Valeriu Stoica – vice preşedintele PNL - cere o renegociere urgentă a protocolului CDR (Convenţia Democratică din România) în timp ce liderul partidului Naţional-Ţărănesc, Ion Diaconescu remarca „ce să negociem dacă noi nici nu ştim dacă mergem împreună la următoarele alegeri ?”

În interviul realizat de Liana Ionescu, Valeriu Stoica începe prin a comenta decizia PDSR de a înainta candidatura lui Ion Iliescu la preşedinţia ţării – o decizie corecta, din punct de vedere legal, care se bazează pe verdictul din 1996 al Curţii Constitutionale.

Va fi Convenţia Democratică în stare să se relanseze ? Numai dacă principalele partide din CDR, este de părere Valeriu Stoica, partidul Naţional Liberal şi cel Creştin Democrat vor putea din nou dialoga. Totul depinde si de clarificarile interne din PNŢ-CD – alături de care PNL să-şi poate structura strategia electorală.

In plus, naţional-liberalii cer restructurarea Convenţiei prin crearea funcţiilor de preşedinte şi vice-preşedinţi. Cu toate acestea, Valeriu Stoica nu vrea eliminarea organizaţiilor societăţii civile din Convenţie.


XS
SM
MD
LG