Linkuri accesibilitate

O surpriză pentru microbişti


Antene parabolice la Chișinău

Normalitate în lumea fotbalului și a televiziunii.

Sîmbătă Moldova 1 a transmis meciul de fotbal dintre selecţionatele Israelului şi Republicii Moldova din preliminariile Cupei Mondiale. O transmisiune care i-a surprins pe mulţi microbişti autohtoni. De ce? Pentru că acel meci a avut loc în Israel, iar meciurile din deplasare ale naţionalei Moldovei nu au fost transmise ani de zile. Îmi amintesc că am mai văzut prin anii ’90 un meci pe care Moldova îl juca în străinătate. Între meciul acela şi transmisiunea de sîmbătă s-au aşternut vreo 13-14 ani!

Pe de o parte, ar trebui să ne bucurăm. Reintrăm se pare în normalitate. Era oarecum ciudat şi jenant că iubitorii fotbalului nu puteau urmări evoluţia selecţionatei moldoveneşti pe alte meridiane. Nu ştiu dacă a mai existat în ultimii ani o ţară europeană în care microbiştii să fie lipsiţi de posibilitatea de a vedea meciurile din străinătate ale selecţionatei lor. Prin urmare, surpriza postului de televiziune Moldova 1 trebuie apreciată.

Pe de altă parte, microbiştii cu care am discutat au sentimente amestecate. Bucuria lor e umbrită de prestaţia mereu modestă a fotbaliştilor moldoveni. Selecţionata Moldovei nu prea poate învinge acasă, darămite pe stadioane străine. În deplasare, Moldova mai mereu pierde. A pierdut şi sîmbătă în faţa Israelului. Aşa stînd lucrurile, la ce bun să mai priveşti meciurile din străinătate ale moldovenilor dacă acestea sînt sinonime cu înfrîngerea?

Şi mai e ceva. E curios că această transmisiune are loc într-un moment în care criza economică face ravagii. În ani mai rodnici nu aveam bani pentru asemenea transmisiuni, pe cînd acum îi avem. Merită oare efortul? Sau o fi ăsta un semn al redresării economice?
XS
SM
MD
LG