Linkuri accesibilitate

Explozie la concertul de la Arcul de triumf


Greva foamei la izolatorul de detenţie preventivă din TIraspol

Hramul Chişinăului,inaugurat ieri dimineaţă cu mare fast, a culminat cu un incident tragic – mai mulţi tineri au ajuns la spitalul de urgenţă în urma unei explozii din centrul capitalei. Ministerul de Interne a declanşat o anchetă pe marginea incidentului de ieri seara din preajma Arcului de Triumf, anunţă portalul „Ştirea Zilei”. Până la această oră, poliţiştii refuză să spună dacă au sau nu vreun suspect.

Despre incidentul de ieri seara scrie şi presa din România. „Adevărul” anunţă că zeci de persoane au fost rănite ieri seara la Chişinău în urma unei explozii puternice, posibil a unei grenade de tip RGD-5, care s-a produs în timpul concertului în aer liber susţinut în centrul oraşului de Ştefan Bănică jr., autorităţile luând în calcul ipoteza unui act terorist.

Potrivit Asociaţiei Promo-Lex, citată de portalul „Ştirea Zilei”, deţinuţii de la Tiraspol care au declarat greva foamei, se află în subsolul Izolatorului de detenţie preventivă al secţiei de miliţie. Rudele susţin că persoanele ar fi declarat greva foamei din cauza condiţiilor inume, a torturii la care sunt supuşi, nu au acces la asistenţa medicală şi nu primesc coletele cu produsele alimentare.

Asociatia “Promo-Lex” solicită, în regim de urgenţă autorităţilor ruse şi moldoveneşti, cu implicarea reprezentanţilor Ucrainei, OSCE, Uniunii Europene şi Statelor Unite ale Americii să investigheze cazul şi să asigure respectarea drepturilor persoanelor deţinute în izolatorul de detenţie preventivă al secţiei de miliţie din Tiraspol.

„Timpul” anunţă că astăzi, deputaţii din parlament urmează să se întrunească în şedinţă ordinară plenară. Printre proiectele care vor fi examinate figurează modificarea Codului Audiovizualului şi constituirea comisiei de anchetă pentru elucidarea evenimentelor din 7 aprilie. Potrivit proiectului de modificare a Codului Audiovizualului, care a fost votat ieri de comisii, se vor modifica două prevederi care se referă la desemnarea membrilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului şi a membrilor Consiliului de Observatori al Companiei publice „Teleradio-Moldova”.

Agenţia rusească „Regnum” anunţă că mâine la Chişinău, va sosi într-o vizită oficială, o delegaţie a Ministerului de Externe al Elveţiei. Dimplomaţii străini vor avea întreveri cu preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, premierul Vlad Filat şi ministrul de externe, Iurie Leancă.

Şi în final, minorităţile naţionale din R.Moldova sunt îngrijorate de faptul că mai multe instituţii de presă de limba rusă sunt închise, iar vina, în mare parte o poartă preşedintele Consiliului Coordonator Al Audiovizualului, scrie
Agenţia rusă de ştiri„Novâi Region”.
XS
SM
MD
LG