Linkuri accesibilitate

Vrema tehnocraţilor - al lor, al Lui


La Bucureşti partidele politice se sinucid laolaltă

Ziarele de la Bucuresti reiau stirea despre atacul cu grenada de miercuri seara, de la Chisinau. Evenimentul zilei adauga opinia ministrului de interne Victor Catan, ca autoritatile examineaza varianta unui complot pus la cale in Transnistria. Procuratura a emis o ordonanta de incepere a urmaririi penale pentru acte de terorism, mai informeaza ziarul.

Adevarul sustine ca a fost deja identificata persoana care a provocat explozia. Tanarul ar fi deja cautat, in timp ce martorii au dat detalii privind discutiile pe care acesta le purta in seara atacului. Concluzia procurorului general Valeriu Zubco, citata de Adevarul, este ca s-a urmarit intimidarea populatiei, cu atat mai mult cu cat aproximativ la aceeasi ora, in antecamera premierului Vlad Filat se inregistrau doua apeluri de amenintare.

Telefoanele veneau din strainatate si promiteau rafuiala fizica – adauga un articol din Cotidianul. In sfarsit, ziarul Ziua se refera la incidentul de ieri dimineata, cand un barbat de 50 de ani a amenintat ca va detona o grenada in fata Procuraturii generale. Ar fi fost insa vorba de un tata disperat, care incerca in acest fel sa obtina reexaminarea dosarului fiului sau arestat.

In revista Dilema Veche, un articol semnat de Denis Cenusa analizeaza contextul si tendintele in chestiunea transnistreana. Momentul ar fi mai degraba unul bun. Uniunea Europeana, prin tara-presedinte, Suedia, sprijina intentiile de integrare europeana ale Aliantei de guvernare de la Chisinau. Pe de alta parte, incalzirea relatiilor dintre Statele Unite si Rusia ar fi de asemenea un factor favorizant. Totul depinde insa de soarta negocierilor in format 5+2, mai arata autorul articolul din Dilema Veche.

La Bucuresti, partidele politice se sinucid impreuna, intrecandu-se in a pleda pentru un guvern de ne-politicieni. Editorialul semnat de Ioana Lupea in Evenimentul zilei arata ca marca acestui an electoral este obsesia independentei. Chiar politicieni din Partidul National Liberal si Partidul Social Democrat declara ca partidele nu mai au solutii, ca e vremea tehnocratilor si a specialistilor din afara politicii. “Declaratii populiste, scrie Lupea, care hranesc periculos fantezia maselor ca numai un independent ne va salva”.
XS
SM
MD
LG