Linkuri accesibilitate

Serialul “Casieriţele Gării de Nord”


Cel puţin un deceniu casieriţele Gării de Nord îmi tot fură cîte 30-40-50 de bănuţi din fiecare plată pentru călătorie.

Şi anotimpurile se succed, si guvernanţii se schimbă, şi crizele economice vin şi pleacă, numai năravurile autohtone sînt veşnice. Astăzi revin la deprinderile rele ale casieriţelor Gării de Nord din Chişinău.

Aşadar, sîmbătă dimineaţa am venit la Gara de Nord pentru a lua autobuzul spre Soroca. “Cît costă biletul pînă la Soroca?” o întreb pe o casieră. “59 de lei!” răspunde ea cu multă convingere. Plătesc 59 de lei, dar cînd mă uit pe bilet văd alt preţ – 58 de lei şi 50 de bani. Adică doamna îmi şterpelise 50 de bani.

Aşa ceva mi se întîmplă ani de zile. Cel puţin un deceniu casieriţele Gării de Nord îmi tot fură cîte 30-40-50 de bănuţi din fiecare plată pentru călătorie. Şi dacă asta mi se întîmplă mie mereu, de ce să nu admit că şi alţi cetăţeni sînt furaţi fără nici o jenă? De ce să nu admit că la Gara de Nord înfloreşte o mică profitabilă păcăleală?

Am sunat-o de această dată pe şefa Gării de Nord. Ea nu ştie nimic, dar admite că asemenea ciudăţenii pot avea loc. Mi-a sugerat să-i trimit prin fax o plîngere şi m-a încredinţat că vor fi luate măsuri. Mărturisesc că sînt sceptic. Nu sînt convins că pedepsirea unei singure casieriţe va putea anula năravurile cronice de la gara aceea. Voi trimite însă plîngerea şi voi aştepta să văd dacă se schimbă ceva. Aşa că voi mai reveni la acest subiect palpitant.
XS
SM
MD
LG