Linkuri accesibilitate

Critici interne la adresa politicii de cadre PDL


Foşti consilieri prezidenţiali nemulţumiţi de nominalizarea lui Honorius Prigoană pentru un colegiu electoral vacant

Daca zilele trecute ziarele se intreceau in a comenta tema reformarii statului, astazi subiectul favorit este reformarea partidelor. In general, ea pare prevazuta cu o faza obligatorie de demolare. “Taierea capetelor. Cand?” este titlul editorialului semnat de Eliade Balan in Romania libera, si care se preocupa de intarzierea consecintei tipice a pierderii alegerilor: descaunarea liderilor. In chestiune ar fi mai ales liderul social-democrat Mircea Geoana, dar si cel liberal, Crin Antonescu. Pentru PSD, un raspuns indirect ofera un interviu acordat ziarului Gandul de liderul de onoare al partidului, Ion Iliescu. El furnizeaza deja doua nume in garnitura care crede ca ar merita sa preia conducerea PSD la Congresul din acest an: Adrian Nastase si Cristian Diaconescu. Nu si Miron Mitrea insa, despre care liderul fondator al PSD spune ca “face pe cocosul” si da dovada de “ambitii puerile”.

De si mai multa atentie se bucura unele dezbateri din partidul de guvernamant, in care presa tinde sa vada debutul unei confruntari intre tineri pedelisti radicali si garda mai veche a partidului. Cristian Preda si Sever Voinescu, membri marcanti ai Partidului Democrat-Liberal, s-au exprimat critic pe blogurile lor privind politica de cadre a partidului. Nu doar Adevarul, ci si Romania libera expun si comenteaza nemultumirile fostilor consilieri prezidentiali fata de nominalizarea lui Honorius Prigoana drept candidat pentru un colegiu electoral vacant, din Bucuresti. Honorius Prigoana este fiul omului de afaceri Silviu Prigoana, membru PDL si, se spune, unul dintre marii sponsori ai campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale.

Presa cotidiana anunta astazi suspendarea editiilor tiparite ale altor doua ziare centrale: Ziua si Gardianul. Punand la socoteala si ziarul Cotidianul, care a fost suprimat cu totul, e limpede ca presa scrisa trece printr-un moment dificil. Andreea Pora se opreste insa, in revista 22, la semnificatia deontologica a crizei: ea va trebui sa produca lamuriri mai ales in zona presei electronice, infestate de comanda politica fara scrupule. Solutiile, arata Pora, sunt: retragerea din prim-planul presei a jurnalistilor compromisi moral si profesional, o lege antitrust foarte clara, care sa puna capat monopolului exercitat de moguli, apoi presa alternativa, independenta, facuta de profesionisti.
XS
SM
MD
LG