Linkuri accesibilitate

Informator la conducerea CSM


"Adevărul" aminteşte cum a scăpat Rodica Bejenariu să fie încadrată la categoria poliţie politică

Chisinaul figureaza printre posibilele destinatii de succes in 2010, in turismul de shopping. Cel putin asa rezulta dintr-un articol publicat astazi de Evenimentul zilei. Preturile mici ale unor marfuri precum blanurile, icrele de manciuria sau vinurile, si pachetele turistice atractive ar putea chema multi vizitatori in Republica Moldova, socoteste autoarea articolului, care trece in revista si alte oferte interesante, precum Dubai sau Istanbul.

Statul roman isi dramuieste banii in legea bugetului de stat, dar fara sa intruneasca bunele pareri ale comentatorilor. In Jurnalul national, analistul economic Ilie Serbanescu considera nepotrivita revenirea lui Sebastian Vladescu la conducerea Ministerului Finantelor Publice. Titularul a mai detinut acest portofoliu si in guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu, prilej cu care s-a dovedit a fi adeptul dezechilibrelor bugetare ca sursa de relansare a economiei. Un deficit bugetar mai mare, taxe mai mici, dobanzi reduse, eventual o inflatie mai mare sunt, in opinia sa, tot atatea cai de stimulare a consumului. Ilie Serbanescu observa insa ca asemenea convingeri sunt in contradictie cu programul economic al actualului guvern, si care nu este altceva decat programul stabilit de Fondul Monetar Intenational pentru Romania. Principiul de baza: restrangerea cheltuielilor, cu orice pret. Cum scad salariile si pensiile, daca aceasta raspunde unui principiu de echitate sociala, asa cum par sa vrea sa demonstreze noile constructii legislative ale guvernului Boc – nu intereseaza Fondul, care are grija doar de aducerea economiei Romaniei la parametri echilibrati, care sa o faca solvabila. Comentariul din Jurnalul national critica asadar programul economic al guvernului Boc, pe ministrul chemat sa-l aplice, si, simultan, politicile Fondului Monetar International.

Ziarul Adevarul este printre cotidianele centrale care comenteaza negativ alegerea judecatoarei Rodica Bejenariu la conducerea Consiliului Superior al Magistraturii. Bejenariu a fost informator al securitatii si a scapat de incadrarea la categoria “politie politica” doar printr-o greseala grosolana de calcul la votul din Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. O greseala niciodata corectata, se mai arata in Adevarul.
XS
SM
MD
LG