Linkuri accesibilitate

"Cum să nu-ţi compromiţi credibilitatea?" (Ez)


"Adevărul" despre cererile de insolvenţă formulate împotriva trustului Media - Realitatea

“Publicul, politicienii si jurnalistii moldoveni ar trebui sa stie ca a-l chema pe Vantu sa democratizeze presa din Moldova este cam acelasi lucru cu a-l invita pe Smirnov si Armata a 14-a rusa sa se stabileasca la Chisinau” – scrie astazi Mircea Marian in Evenimentul zilei. El se refera la investitia omului de afaceri roman in postul de televiziune publica TV din Republica Moldova. Comentariul porneste de la o declaratie a jurnalistului sportiv Catalin Tolontan, difuzata in cadrul unui interviu acordat Hotnews, si in care sustine ca patronul Realitatea TV ar avea un mandat american sa modernizeze presa electronica de peste Prut, cam in felul in care au facut-o, in Romania, trustul Ringier si fondatorul ProTV, Adrian Sarbu. Mircea Marian se teme ca prin expansiunea imperiului Realitatea dincolo de Prut se va rata sansa pe care o are inca presa de acolo: aceea de a nu-si compromite pe termen lung credibilitatea, asa cum s-a intamplat cu jurnalistii din Romania. “Prima intrebare pe care si-o pun cei care ne mai citesc sau ne urmaresc la diferite emisiuni este: cine-l plateste pe acest jurnalist? Aproape nimeni nu mai crede ca ar exista si ziaristi care scriu si spun ceea ce cred ei, nu ceea ce li s-a ordonat” – noteaza amar autorul editorialului din Evenimentul zilei.

Cotidianul Adevarul a contactat ambasada Statelor Unite de la Bucuresti in incercarea de a confirma ipoteza lansata de Tolontan. Cum era de asteptat, oficialii americani au negat orice intelegere intre guvernul de la Washington si Sorin Ovidiu Vantu sau oricare alt trust de presa din Romania. Analistul politic Iulian Comanescu, de asemenea consultat de Adevarul, nu respinge ipoteza unei implicari americane. Statele Unite ar fi mai favorabile unei intariri a relatiilor Bucurestiului cu Moldova decat este Uniunea Europeana, care favorizeaza statu quo-ul.

Acelasi cotidian romanesc da informatii despre cererile de insolventa formulate de mai multe firme impotriva trustului Realitatea. Deocamdata noua, intre care agentia de stiri Mediafax si ziarul Romania libera, fata de care Sorin Ovidiu Vantu are datorii neonorate.
XS
SM
MD
LG