Linkuri accesibilitate

Monica Macovei despre riscul prescrierii crimelor din timpul revoluţiei române


"Ancheta in cazul Revolutiei nu s-a finalizat de 20 de ani si exista riscul sa se implineasca termenul de prescriere, cam in doi ani si jumatate, ceea ce inseamna ca in doi ani si jumatate ar trebui sa avem si o trimitere in judecata si o condamnare definitiva", a declarat fostul ministru de justiţie Monica Macovei intr-un interviu publicat pe site-ul Tv Ziare.com.
.
Condamnarea vinovatilor se poate realiza, sustine Macovei, insa numai daca se fac presiuni constante asupra procurorilor si asupra judecatorilor, amintind de faptul ca presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Doru Maries, este din nou in greva foamei.

"Mi se pare o rusine sa stam sa nu facem nimic, un singur om din tara face greva foamei", sustine Macovei, precizind ca Parchetul refuza sa predea unele acte din dosar partii vatamate.

Potrivit deciziei CEDO in cazul Revolutiei romane, copia dosarelor de la Revolutie aflate la Parchet ar trebui trimisa partilor.

"Parchetul a predat, cu chiu cu vai, unele dintre acte, iar pe celelalte refuza sa le predea. Exista acolo un sef al sectiei parchetelor militare, domnul Vasilache, care ar trebui sa plece acasa foarte repede cu o tinichea de coada", conchide Macovei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG