Linkuri accesibilitate

"Grupul de sprijin pentru Moldova" de la Bruxelles (Ziua)


"Metastaza complicităţilor din PSD" (România liberă)

Romania a lansat la Bruxelles Grupul de Sprijin pentru Republica Moldova – noteaza publicatia electronica Ziua, relatand despre micul dejun de lucru oferit de ministrul roman de externe Teodor Baconschi mai multor diplomati si reprezentanti ministeriali din statele europene participante la Consiliul pentru Afaceri externe al Uniunii. Republica Moldova a fost reprezentata de Iurie Leanca, vice prim ministru si ministru de externe la Chisinau. Ambasadorul Suediei la Bucuresti, Mats Aberg, comenteaza initiativa pentru Ziua. In rezumat, o considera un gest binevenit mai ales pentru electoratul moldovean, adesea aflat in dificultatea de fi bine informat, arata Ziua.

Mai multe comentarii din presa romaneasca de astazi se opresc la framantarile din interiorul Partidului Social Democrat, care se pregateste sa convoace un congres extraordinar. Scopul ar fi alegerea unei noi conduceri, dupa ce Mircea Geoana a pierdut foarte strans alegerile prezidentiale din decembrie. In Evenimentul zilei, Mircea Mihaies nu vede deloc bine viitorul pe termen scurt al acestui partid. Daca Mircea Geoana rezista in functie, PSD va deveni un partid predispus la rupturi interne. Daca va fi inlocuit, sa spunem cu fostul premier Adrian Nastase, este la fel de rau. Astfel PSD ar accepta eticheta de formatiune politica “abuziva, corupta, dictatoriala, comunista”.

Editorialul Romaniei libere, semnat de Dan Cristian Turturica, spune cam acelasi lucru, dar in alt fel: “PSD va pierde inca o runda de alegeri: pe cele interne”. “Metastaza complicitatilor pe baza carora partidul a functionat inca de la infiintarea sa nu lasa aproape nicio sansa unui nou lider” – scrie autorul acestui comentariu din Romania libera.
XS
SM
MD
LG