Linkuri accesibilitate

Agenda vizitei lui Traian Băsescu în Moldova (Gândul)


Logo-ul PDL: mărul cunoaşterii?

Ziarul Gandul prezinta agenda vizitei presedintelui Traian Basescu in Republica Moldova. Cu o delegatie formata din sase ministri, un secretar de stat si un presedinte de Consiliu judetean, delegatia romana se asteapta la o intrevedere in tete a tete a celor doi sefi de stat – Basescu si Ghimpu -, la o discutie in plenul celor doua delegatii de stat, urmata de intalniri cu primul ministru moldovean Vlad Filat, cu primarul Chisinaului Dorin Chirtoaca. Sunt organizate depuneri de flori, intalniri cu grupurile parlamentare si discursuri in plenul legislativului de la Chisinau.

Gandul informeaza de asemenea asupra intentiei unui ONG transnistrean de a manifesta pe timpul vizitei lui Traian Basescu, in semn de protest ca refugiatii transnistreni nu au primit inca locuinte in Moldova.

Jurnalul national face sa apara o nota despre audierea fostului sef de stat Vladimir Voronin la Procuratura Generala a Moldovei, in calitate de martor. Liderul comunist a repetat ca evenimentele din 7 aprilie anul trecut au fost o incercare de lovitura de stat, dar nu a mai acuzat, de aceasta data, Romania. Potrivit procurorului Igor Popa, citat de Jurnalul national, nu exista niciun temei ca Voronin sa fie audiat in calitate de suspect, singurii suspecti fiind in acest dosar fostul ministru de interne Gheorghe Papuc si fostul comisar Vladimir Botnari.

Editorialista Romaniei libere, Elena Vijulie se ocupa astazi de candidaturile la presedintia Partidului Social Democrat. Intrarea in cursa a fostului ministru de externe Cristian Diaconescu i se pare interesanta, data fiind credibilitatea de care acesta se bucura. Calitatile lui Diaconescu nu-i garanteaza insa si succesul, drept care, arata Elena Vijulie, el vine cu ideea unei candidaturi in echipa. In aceasta echipa de conducere a PSD ar urma sa mai intre Adrian Nastase, Victor Ponta si Adrian Severin.

Intretimp, Gandul urmareste schimburile de opinii din Partidul Democrat Liberal, unde europarlamentarul Cristian Preda propune schimbarea logo-ului: in locul trandafirului – simbol traditional socialist – PDL va avea drept insemn un mar. Lideri din garda mai veche, precum Vasile Blaga, ar dori chiar schimbarea numelui partidului, din Partidul Democrat Liberal in Partidul Popular.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG