Linkuri accesibilitate

Conferința de presă a lui V. Voronin: boicot, colectă, acuze


Liderul partidului comunistilor Vladimir Voronin a confirmat faptul ca deputatii comunisti vor boicota lucrarile parlamentului daca actuala guvernare nu renunta la planul de a schimba constitutia si de a organiza un referendum pentru adoptarea ei. Voronin a afirmat ca sustine modificarea articolului 78 din constitutie, legat de alegerea presedintelui, numai daca AIE se angajeaza sa organizeze alegeri anticipate.

Intr-o conferinta de presa, Voronin a vorbit si despre planul PCRM de a organiza un referendum pentru destituirea actualei guvernari: „Incepand de astazi, vom colecta semnaturi pentru referendum. Intrebarea este: a fi sau a nu fi acest regim? Este necesar sa adunam aproximativ 350 de mii de semnaturi si noi le vom colecta “.

La aceeasi conferinta de presa, liderul comunistilor a spus ca premierul Vlad Filat ar fi recurs la contrabanda cu tigari pentru a-si plati o datorie fata de omul de afaceri din Romania Dinu Patriciu.

Potrivit portalului de stiri Unimedia, premierul Vlad Filat a declarat ca nu va reactiona la invinuirile lui Vladimir Voronin, intrucat el are de guvernat o tara.
Agentia de stiri romaneasca Mediafax a informat ca omul de afaceri Dinu Patriciu a negat ca ar avea relatii comerciale sau financiare cu Vlad Filat pe care l-a vazut „o singura data in viata”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG