Linkuri accesibilitate

14.03 - București: Negocieri politice la Snagov


Rezolvarea cazului Babiuc, numirea lui Sorin Frunzăverde la apărare și compromisuri legate de iniţiativele legislative prioritare.



14 martie 2000

Actualitatea românească. (Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent: Andreea Pora).

Negocieri politice la Snagov.

Liderii coaliţiei de guvernământ s-au întâlnit la Snagov, singurul absent fiind liberalul Mircea Ionescu Quintus. După rezolvarea cazului Babiuc şi numirea lui Sorin Frunzăverde la apărare, lideri coaliţiei au încercat să găsească compromisuri legate de iniţiativele legislative prioritare.

Încercare încheiată cu un eşec după ce Partidul democrat a refuzat ca guvernul să-şi asume responsabilitatea pe reforma în justiţie. Problema este că la apropiatul congres PD s-ar putea decide ieşirea de la guvernare aşa că liderii partidului par să aibă mandatul de a se angaja acum să facă politica întregii coaliţii.

Legile reformei în justiţie se pot transforma într-un nou măr al discordiei mai ales că nu se bucură nici de sprijinul deschis al ţărăniştilor.

Toţi liderii coaliţiei recunosc că viitorul acesteia va fi decis la congresul PD. Chiar dacă vor ieşi de la guvernare, democraţii promit să sprijine în Parlament legile necesare admiteriii României în Uniunea Europeană.
XS
SM
MD
LG