Linkuri accesibilitate

Mihai Ghimpu: „Nu suntem duşmani, ci oponenţi politici.”


Președintele PACE Mevlut Cavuşoglu adresîndu-se Parlamentului la Chișinău
Președintele PACE Mevlut Cavuşoglu adresîndu-se Parlamentului la Chișinău

Vladimir Voronin s-a arătat dispus să discute condiţiile revenirii PCRM în sala de şedinţe cu preşedintele interimar Mihai Ghimpu


Chiar dacă au acceptat să facă parte din noua comisie parlamentară, deputaţii comunişti încă nu renunţă la boicotarea şedinţelor plenare ale Parlamentului. În ciuda recomandărilor făcute astăzi la Chişinău de preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Mevlut Cavuşoglu, opoziţia spune că nu este pregătită să reia activităţile în plen, pentru că alianţa de guvernare nu-i îndeplineşte toate revendicările. Revine la microfon Liliana Barbăroşie
:

O primă dovadă că opoziţia comunistă nu şi-a revizuit voinţa de a boicota şedinţele în plen a putut fi urmărită după încheierea discursului ţinut în faţa deputaţilor de către preşedintele APCE, cînd toată fracţiunea PCRM a părăsit sala de şedinţe.

Asta chiar dacă Mevlut Cavusoglu îi îndemnase să se intoarca definitiv in Parlament si sa se aseze la masa de dialog cu Alianta pentru Integrare Europeana. „Sunt bucuros ca reprezentantii opizitiei au venit sa-mi asculte discursul. Fac apel catre ea sa ramana in Parlament. Oamenii si-au ales reprezentantii pentru ca au avut incredere că ei vor contribui la dezbaterile din Parlament si vor participa la luarea deciziilor”, a declarat presedintele APCE. El a recomandat totodată parlamentarilor să modifice articolul 78, iar dupa alegeri – să adopte o nouă Constitutie.

Totuşi, înainte de plecarea din Parlament, liderul comunist Vladimir Voronin s-a arătat dispus să discute condiţiile revenirii PCRM în sala de şedinţe cu preşedintele interimar Mihai Ghimpu: „O să-i cerem o întîlnire cu Ghimpu şi după această întîlnire vom decide dacă venim sau nu.”

Iată replica lui Mihai Ghimpu: „Cu mare plăcere. Noi nu suntem duşmani, ci oponenţi politici.”
Nu este clar când şi dacă va avea loc această întrevedere. Condiţiile în care PCRM afirmă că ar pune capăt boicotului rămîn însă aceliaşi - dizolvarea parlamentului şi anunţarea alegerilor anticipate.
Previous Next

XS
SM
MD
LG