Linkuri accesibilitate

24.04 - București: Intîlnirea comisiilor inter-ministeriale România-R. Moldova


Semnarea unui protocol „general” care „urmăreşte îmbunătăţirea cadrului juridic al relaţiilor dintre cele două ţări”.


24 aprilie 2000

Actualitatea românească
. (Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent: Andreea Pora).

Intîlnirea comisiilor inter-ministeriale România-R. Moldova.

În prezenţa ministrului român de externe Petre Roman si a vice-premierului moldovean Andrei Cucu, la Bucureşti au fost semnate protocoalele reuniunii comune a comisiilor inter-ministeriale România – Republica Moldova.

În primul rând s-a semnat un protocol „general” care în spusele lui Petre Roman „urmăreşte îmbunătăţirea cadrului juridic al relaţiilor dintre cele două ţări”. Există un protocol de colaborare intre ministerele industriei din cele două ţări, unul despre cooperare vamală. S-au semnat protocoale de cooperare şi între ministerele culturii si ministerele justiţiei.

Cu ocazia întâlnirii cu premierul român Mugur Isărescu, Andrei Cucu a cerut companiei CONEL să reia furnizarea de energie electrică spre Moldova (întreruptă total la 1 aprilie). Moldova are o datorie de 31 de milioane de dolari pentru electricitatea importată de la CONEL.

Partea moldovenească a propus ca în contul datoriei, CONEL să primească acţiuni în sistemul moldovenesc de distribuire a energiei electrice, reţea în curs de privatizare. Ministrul industriei si comerţului Berceanu a reacţionat negativ la această propunere, precizând că livrarea de electricitate poate fi reluată oricând, contra cost.
XS
SM
MD
LG