Linkuri accesibilitate

Oscar la Tiraspol


Traian Ungureanu
Traian Ungureanu
Tembelismul transnistrean nu e o imitație. E natural și productiv. Filmul cu Vardanean, mărturisind în detaliu cum a fost racolat de Serviciile Secrete ale Moldovei și cum a încercat el ca spion să saboteze bunătate de Republică transnistreană e o capodoperă. Autorii au dat tot ce aveau mai bun în materie de inteligență și subtilitate.

În urma acestei reușite, Transnistria și excelenții ei conducători se așază la coada pentru Oscarul care răsplătește propaganda de prostie maximă. Ceva mai înaintea dar nu mult înaintea lor, se găsesc, la aceași coadă, colegii de gîndire și producții TV similare din Irak-ul lui Saddam, Cuba fraților Castro și, bineînțeles, China revoluționară. Deasupra tuturor acestor influențe stilistice tronează, însă, marea școală sovietică. Încă o dată, un agent al imperialismului a fost capturat și dovedit. Școala sovietică de detectat comploturi poate fi mîndră. Rezultatele sînt remarcabile.

Peste tot în lume, clasa muncitoare a înțeles mașinațiile samavolnice ale regimului capitalist/român de la Chișinău și își va manifesta, curînd, mînia îndreptățită. Revoluția mondială e iminentă. După difuzarea filmului strălucit realiuzat la Tiraspol cu Vardanean în rolul principal, Transnistria va fi imediat admisă în ONU, UE, OECD și NATO. Hollywood va trimite,rapid, cererea de transfer administrativ în stînga Nistrului iar echipa care a scris și montat filmul cu Vărdănean va primi contractul pentru noua superproducție „Doi buni prieteni: Lenin și Elvis”. Felicitări și mult succes în activitatea creatoare!

Traian Ungureanu

Fost parlamentar european (2009 – 2019), din partea PD-L (Partidul Democrat Liberal, apropiat președintelui Traina Băsescu) și ulterior a PNL (Partidul Național Liberal).

Jurnalist în România, între 1983-1988, Traian Ungureanu a lucrat la BBC, redacția pentru România, între 1989 – 2003. După care a devenit colaboratorul extern al Europei Libere, unde a scris despre politica din România și Europa, a ținut o cronică sportivă iar după ce a devenit europarlamentar, o cronică europeană. Semnează un blog politic și în fiecare vineri, un Jurnal de corespondent de la Londra.

Opiniile autorului nu reprezintă, neapărat, punctul de vedere al radio Europa Liberă.

XS
SM
MD
LG