Linkuri accesibilitate

Comuniștii înghimpați și bariera lui Voronin


și T. Soroceanu îi indeamnă pe politicieni să aibă frică de Dumnezeu și să nu forțeze impunerea predării bazelor ortodoxiei în școli (Nezavisimaia Moldova)


Cornel Ciurea scrie în Capitala că politicienii moldoveni nu mai au nevoie de veridicitatea Constituţiei ci aşteaptă să obţină acceptul europenilor. Uneori, scrie Ciurea, nu mai contează ce e bine şi ce e rău. Important e ca acţiunea politică se fie încuviinţată la Bruxelles.

Moldova suverana constata fara ezitare ca „actualii guvernanti nu mai respecta absolut nicio lege” si ca „au ajuns pina acolo incit sfideaza Constitutia si normele europene”. Potrivit cotidianului, au ramas 7 zile pina cind „Ghimpu va uzurpa puterea de stat”.

În Timpul, Arcadie Gherasim scrie că dacă Oleg Voronin, fiu de fost şef de ţară, îşi poate permite să închidă o stradă, atunci fiecare muritor de rând are acelaşi drept. Şi nu pentru că i-ar veni fiecăruia să întindă o barieră de-a latul străzii, ci pentru că tata lui Voronin-fiul le promite tuturor o viaţă egală cu cea pe care o duce feciorul său.

Moldavskie vedomosti publica un articol semnat de Kiril Tozlovan care este de parere ca Alianta de guvernamint ar trebui sa dea curs propunerii comunistilor si sa voteze in Parlament amendarea articolului 78 al Constitutiei, dupa care in februarie sa desfasoare concomitent alegerile parlamentare si locale, fara sa fie comasata si alegerea „sefului statului”, care e perceput ca un scrutin „sacra santa”.

Nezavisimaia Moldova publica un articol semnat de Tudor Soroceanu care ii indeamna pe politicieni sa aiba frica de Dumnezeu si sa nu forteze impunerea predarii bazelor ortodoxiei in scoli inainte de a se opera modificari in Constitutie si inainte de a se initia o larga discutie in societate in acest subiect sensibil.

Deşi pe timp de criză veniturile moldovenilor au scăzut pe fundalul scumpirilor la utilităţi şi a produselor alimentare, curios este că numărul celor care îşi amanetează bijuteriile este în descreştere, scrie în Economist. Şi asta pentru că sumele oferite de casele de amanet pentru gramul de aur nu ajung nici măcar la jumătate faţă de valoarea reală la care sunt comercializate bijuteriile în magazinele specializate.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG