Linkuri accesibilitate

Mirajul Toto Cutugno


Iulian Ciocan
Iulian Ciocan

Felul în care s-au comportat organizatorii cu oamenii ridică serioase semne de întrebare şi numai civilizat nu pare a fi.


Să fii un fan al magnificului Toto Cutugno încă din fragedă copilărie, să afli, pătruns de o emoţie copleşitoare, că vestitul cîntăreţ italian vine să concerteze la Chişinău, să-ţi cumperi un bilet de o mie de lei şi să numeri zilele care mai rămîn pînă la începutul megaconcertului. Şi apoi, dintr-o dată, să afli chiar în ziua concertului că visul ţi s-a spulberat... Asta a fost drama unui cunoscut de-a meu.

Ceea ce se anunţa a fi o imensă bucurie s-a preschimbat subit într-o mare neplăcere. Concertul lui Toto Cutugno trebuia să aibă loc sîmbătă pe stadionul Zimbru. În ziua aceea mult aşteptată, posesorul biletului de o mie de lei a aflat, întîmplător, că Toto Cutugno nu mai dă concertul pe stadion, ci la Teatrul de Operă şi Balet.

Vreo două ore a încercat zadarnic să-i găsească pe organizatori. Însă telefoanele acestora ori indicau ocupat, ori erau deconectate. Şi cunoscutul meu simţi cum i se strecoară în suflet un soi de nelinişte.
În sfîrşit, la amiază citeşte pe un site că mult aşteptatul concert va avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, la o altă oră decît cea anunţată, şi că biletele vor costa 50 sau 100 de lei. Şi bunul meu cunoscut din nou se pomeni în dificultate. Păi, ce să facă el, cel care cumpărase un bilet de o mie de lei pentru a merge la stadionul Zimbru? În cele din urmă concertul a fost contramandat, iar toţi cei dornici de a-l vedea pe Toto Cutugno au rămas cu buzele umflate.

Felul în care s-au comportat organizatorii cu oamenii ridică serioase semne de întrebare şi numai civilizat nu pare a fi. Oamenii care aveau bilete trebuiau să fie anunţaţi mult mai devreme, şi nu doar prin intermediul unui site, că show-ul se duce pe apa sîmbetei. Şi ce fel de organizatori sînt aceia care nu ridică receptoarele în ziua în care le provoacă probleme clienţilor? Iar invocarea faptului că, în ceasul al doisprezecelea, conducerea stadionului Zimbru a reziliat contractul nu poate fi o scuză. Unde mai pui că, exact ca într-un teatru al absurdului, cei de la Zimbru susţin că organizatorii concertului au schimbat macazul.

Cunoscutul meu l-a văzut totuşi la televizor pe Toto Cutugno. Italianul regreta contramandarea concertului şi promitea că va reveni în Moldova, dacă va fi invitat. Să admitem că va fi. Numai că acum cel păţit nu mai e sigur că se va repezi să cumpere bilete pentru a-şi vedea idolul. S-a năruit parcă ceva în el...
XS
SM
MD
LG