Linkuri accesibilitate

„Respectul ţării pentru militari” (Timpul)


Amenințarea cu bombă de marți l-ar fi vizat pe președintele Ghimpu (Panorama).


Sub titlul „Respectul ţării pentru militari”, „Timpul” evaluează situaţia din căminele pentru ofiţerii Armatei Naţionale, unde a găsit robinete stricate, chiuvete sparte, ţevi ruginite şi miros de mucegai. Ministrul apărării, Vitalie Marinuţă, i-a vizitat recent pe apărărătorii ţării şi le-a promis să le construiască în următorii trei ani 300 de apartamente, cheltuind pentru asta 130 milioane de lei, notează ziarul.

Citîndu-l pe deputatul Veaceslav Ioniţă, „Economist” scrie că o reevaluare a activelor la „Moldovagaz” s-a produs cu grave încălcări, astfel încît un metru de conductă veche a fost evaluat la 750 de lei, în timp ce altul de conductă nouă a ajuns să coste în registrele furnizorului de cinci ori mai puţin. Rezultatul a fost o majorare nejustificată a activelor „Moldovagaz” cu 250 de mln. de lei şi a tarifelor pentru consumatorii, nevoiţi să plătească costuri nejustificate, afirmă parlamentarul în „Economist”.

Panorama scrie că ameninţarea cu bombă de ieri de la primăria capitalei ar fi ţintit în preşedintele interimar Mihai Ghimpu, şi nu în edilul Chirtoacă. Motivul din care ziarul ajunge la această concluzie este acela că în ajun primăria a recepţionat un apel telefonic în care un anonim ar fi cerut ca interimarul să-şi anuleze decretul prin care a declarat 28 iunie drept zi de ocupaţie sovietică.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG