Linkuri accesibilitate

3.07 - București: Tandemurile politice în ajun de alegeri


Suporteri liberali
Suporteri liberali

Liberalii visează la o mare coaliţie capabilă să înfrângă PDSR: partidele ar urma să candideze separat în alegerile generale dar să susţină un candidat comun pentru preşedinţie.


3 iulie 2000

Actualitatea. (Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent Andrea Pora).

Tandemurile politice în ajun de alegeri
.

Ţărăniştii au decis să-l sprijine pe actualul preşedintele Emil Constantinescu în campania pentru alegerile prezidenţiale din toamnă. Poziţia liberalilor este incertă. Valeriu Stoica, prim vicepreşedinte PNL s-a întâlnit, în spatele uşilor închise cu Emil Constantinescu. S-au făcut puţine declaraţii dar se pare că liberalii ar susţine o nouă candidatură, ca independent, a lui Constatinescu.

Şi cum „tandemurile politice” sunt la modă (după un semi-model american) la orizontul liberalilor se configurează un nou tandem: Constantinescu, independent, la preşedinţie , Mugur Isărescu la conducerea guvernului.

Tandemul ar putea fi susţinut şi de UDMR – au declarat Europei Libere surse din partid – mai ales dacă Emil Constantinescu va candida ca independent. Liberalii visează la o mare coaliţie capabilă să înfrângă PDSR: partidele ar urma să candideze separat în alegerile generale dar să susţină un candidat comun pentru preşedinţie.

Radu Stroe, purtător de cuvânt al PNL preciza „...adaug la această posibilă coaliţie chiar şi PD-ul, Roman nu va câştiga niciodată alegerile prezidenţiale...”

Singurele partide care pentru moment nu vorbesc de alianţe şi tandemuri sunt PDSR si Partidul democrat.
XS
SM
MD
LG